Glas in lood in isolatieglas

Iedereen heeft inmiddels gemerkt dat de energieprijzen flink zijn gestegen en daarom is het extra belangrijk dat je het huis goed isoleert waaronder je ramen. Voor het enkel glas of oude normale thermopane is de makkelijkste optie om HR++ of HR+++ of vacuumglas te plaatsen.
Sommige huizen hebben niet alleen glas in lood binnen in huis maar ook de buitenramen van glas in lood.
Dit wil je natuurlijk niet verloren laten gaan door het te vervangen voor bijvoorbeeld helder HR++.
Maar waarom is het juist verstandig om het glas in lood te isoleren? Glas in lood isoleert van zichzelf heel slecht omdat het allemaal stukjes enkel glas zijn met een stukje lood er tussen. 
Het heeft zelfs een slechtere isolatiewaarde als standaard enkelglas.
Het glas in lood is vaak wel gekit tussen het glas en het lood waardoor je wind en water tegen houd maar na een aantal jaar zal dit uitdrogen en niet meer goed vast gaan zitten en dus weer water en wind doorlaten.
Daarom is het van belang dat je het glas in lood ook goed gaat isoleren. 

Waarom glas in lood isoleren?

Welke opties zijn er?

Om glas in lood in te bouwen in isolatieglas zijn er verschillende opties bij Deco glas in lood Nijmegen omdat wij alles in eigen atelier maken voor particulieren maar ook voor bedrijven en andere glazeniers.

Er zijn verschillende opties en mogelijkheden maar je kunt het indelen in 3 categorieën zoals je hiernaast kunt zien. Sowieso moet het glas in lood in speciaal lood gezet worden aan de rand, dit noemen ze Y-lood. Dit lood wordt dan ingesloten tussen 2 isolatieprofielen die gevuld zijn met droogkorrels (die nemen bij het inbouwen het laatste vocht uit de lucht op)

Standaard glas in lood in isolatieglas.
   Hierbij wordt het glas in lood samen met de profielen tussen 2 glasplaten ingesloten

Standaard glas in lood in triple glas.
   Hierbij wordt het net als bij standaard glas in lood in isolatieglas het glas in lood met de profielen tussen 2 glasplaten geplaatst. Het verschil is nu dat er een extra isolatieprofiel op het glas wordt geplaatst en daar wordt nog een glasplaat op gezet waardoor je triple glas krijgt. 

HR++ glas in lood in triple isolatieglas.
   Hierbij nemen we als basis een HR++ raam die met argon gas is gevuld en daarop bouwen we het glas in lood met de isolatieprofielen en een extra glasplaat.     

Extra opties voor het inbouwen

Binnen de categorieën zoals hierboven beschreven zijn er nog verschillende extra opties om de look of de isolatiewaarde te verbeteren.

Ontspiegeld glas
Om te beginnen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om geen standaard enkel glas te gebruiken om in te bouwen maar ontspiegeld glas. Standaard enkel glas spiegelt door de lichtinval en kun je dus goed zien dat het glas in lood in isolatieglas is gezet. Bij ontspiegeld glas heb je dit niet, je kunt bijna niet zien dat het glas in lood in isolatieglas is gebouwd.
Hieronder hebben we een foto met aan de linkerkant normaal glas en rechts ontspiegeld glas.

Andere breedte isolatieprofiel en glasdikte (waardoor andere totaal dikte)
Standaard wordt er 6 mm isolatieprofiel en 4 mm dik glas gewerkt maar wij hebben ook altijd 4, 9 en 12 mm breedte op voorraad en diverse diktes glas. Soms wilt de klant een bepaalde dikte isolatieglas i.v.m. hoe het kozijn is gemaakt en om met de dikte van het glas en de profielen te spelen om de juiste dikte te creëren.
Of als je juist weinig sponning hebt en wil je het zo dun mogelijk maken.
Wij maken diktes vanaf 18 mm dik maar de meest standaard dikte is 22 f 24 mm

Warme Edge profiel gebruiken
Om een hogere isolatiewaarde te creëren kunnen we ook nog warme edge profiel gebruiken i.p.v. de standaard aluminium profielen. Warme edge profielen zijn van kunststof en houden meer kou of warmte tegen.